puuhkaopetus


Tuntikuvaukset

BURLESKITANSSI 55 min
Burleskitanssi on tanssillista liikuntaa joka ammentaa burleskin historian liikekielestä. Kabaree- ja vaudevilletraditioista periytyvä burleski yhdistää kieli poskessa ja pilke silmäkulmassa tanssia slapstick-komediaan. Tuntiin sisältyy yleensä pieni lihaskunto-osio sekä palauttavat venyttelyt. Tunnille suositellaan vaatteita joissa on helppo liikkua ja hahmottaa kehon suuntia; tanssia voi korollisissa kengissä, pehmeissä tossuissa tai paljain jaloin. Toisin kuin esiintyvillä ryhmillämme, tämä kurssi ei sinänsä johda lavaesiintymiseen, mutta halukkailla on mahdollisuus päästä esittämään kauden aikana harjoiteltu numero studion joulu- tai kevätnäytöksessä.

Burleskitanssin tuntitasot
1 : alkeistaso  –  sinulle, jolle burleskitanssi on uusi harrastus, tai olet tanssinut sitä yhden syys/kevätkauden.
2 : alkeisjatko  –  sinulle, joka olet tanssinut burleskitanssia vähintään yhden kokonaisen lukuvuoden.
3 : edistyneet  –  sinulle, jolla on vähintään kaksi vuotta burleskitanssin harrastusta takana. Keskustele ensin opettajan kanssa, ennen kuin liityt edistyneiden ryhmään.

Burleskitanssin alkeistunnit treenataan maanantaisin Lil'Nanetin / Nenna Kortelaisen kanssa, ja alkeisjatkon sekä edistyneiden tunnit tiistaisin Tinker Bellin / Ruska Schönbergin ohjauksessa. 

BURLESKI 55 min
Glamouria arkeen! Kabaree- ja vaudevilletraditioista periytyvä burleski yhdistää pilke silmäkulmassa tanssia teatraalisuuteen ja komediaan. Burleskitunnilla perehdytään burleskitanssia syvemmälle "teaseen" (kiusoitteluun) ja tarinnankerrontaan. Tunneilla tehdään erilaisia tekniikka- ja tanssiharjoituksia sekä ilmaisu- ja rekvisiittatreenejä, ja kokeillaan muun muassa tasseleita. Kauden aikana tullaan harjoittelemaan yhteistä burleskinumeroa. Toisin kuin esiintyvillä ryhmillämme, tämä kurssi ei sinänsä johda lavaesiintymiseen, mutta halukkailla on mahdollisuus päästä esittämään kauden aikana harjoiteltu numero studion joulu- tai kevätnäytöksessä.
Taso on avoin,
voit osallistua myös ensikertalaisena, mutta suosittelemme alle/rinnalle kuitenkin muutamaa burleskitanssin alkeistason tuntia tai burleskin tiiviskurssia – esim. studiomme Burlesque 101-kurssia! Burleskitunnit pidetään torstaisin ja ne ohjaa TurrrboCherry/ Ulrika Bachér.

BARRE MOVE 50 min

BarreMove on liikuntakonsepti Ruotsista jota treenataan myös Yhdysvalloissa, mutta toistaiseksi vielä vain muutamassa paikassa Suomessa! Kysessä on tehokas,  toiminnallinen tanssiliikuntatunti, joka hyödyntää liikkeitä mm. joogasta ja pilateksesta sekä hakee inspiraatiota baletin liikekielestä. Tunnilla tehdään tanssiliikkeitä ja eri liikeyhdistelmiä niin seisten kuin lattialla / matolla – treenaamme kehoa kokonaisvaltaisesti ja kaikissa suunnissa. Barre Moven avulla parannetaan ryhtiä ja liikkuvuutta, vahvistetaan kehoa ja saadaan napakampi keskivartalo. Myös nilkkojen liikkuvuus ja vahvuus paranevat tällä tunnilla. Tunnilla ei tehdä koreografiaa, eikä tunti vaadi aiempaa kokemusta tanssista. valmistaudu hikoilemaan!
Barre Move-tunnin ohjaa lisensoitu Barre Move-ohjaaja Ulrika Bachér.

SEASONAL YOGA 60 min
Seasonal Yogan perusajatus on, että olemme osa luontoa ja luonnon ja vuodenaikojen muutoksilla on vaikutusta meihin ja joogaharjoitukseemme. Tunnilla työskennellään asanoiden eli fyysisen harjoituksen, hengitysharjoitusten ja meditaation parissa. Vuodenaikojen vaihtelut vaikuttavat myös joogaharjoitukseen: talvella teemme hitaampaa Yin-painotteisempaa harjoitusta, kesällä puolestaan voimakkaampaa ja dynaamisempaa Yang-tyyppistä Vinyasa Flow-harjoitusta. Kaikkien vuodenaikojen joogassa yhdistyvät kuitenkin nämä kummatkin puolet. Jos olet raskaana, keskustele tunnille osallistumisesta ensin opettajan kanssa. Tunnin ohjaa joogaopettaja (RYT200) Ruska Schönberg.

 

ILMAJOOGA AERIAL YOGA (in English) 60 min
Ilmajooga on joogaharjoitus, jossa työskennellään katosta riippuvan silkkikankaan kanssa. Ilmajooga kehittää kehonhallintaa ja venyvyyttä sekä vahvistaa tehokkaasti keskivartalon lihaksia. Kankaan kanssa pystyt saavuttamaan myös haastavammat liikkeet, joita ei ilman kangasta saisi harjoiteltua. Ilmajoogan avulla saat selän ja rintakehän venytettyä auki, sekä lisättyä jäykälle hartiaseudulle liikkuvuutta. Käytännön infoa: Kaikki korut ja sormukset pitää riisua ennen tuntia, jotta kangas ei vaurioidu. Tule tunnille vaatetuksessa jossa ei ole vetoketjuja tai muita teräviä metalliosia, ja huolehdi ettei hiuksissa ole pinnejä tai hiuspompuloissa metalliosia. Pesethän myös jalat ennen tunnin alkua.
Tunti sopii vasta-alkajille. Keskustelethan ensin opettajan kanssa osallistumisedsta, jos olet raskaana.
// During an Aerial Yoga class you will work with silks hanging from the ceiling. Aerial Yoga helps strengthen your core muscles and develops coordination and control as well as mobility. Aerial Yoga practice is good for stretching out the back, as well as for opening up the chest- and shoulder area. The silk also helps and supports you to try more advanced movements​.
Practical info: Remove all jewelry before class. Wear clothing without zippers or any metal parts. Fasten long hair in a ponytail, remove any hair pins. Please wash your feet before class.
The class is suitable for beginners. If you are pregnant please discuss participation with the teacher.

The class is held by yoga teacher Ale Sánchez Soto.
 

KLASSINEN PILATES 60 min
Pilates on kehonhallintatekniikka joka vahvistaa selkärangan sekä keskivartalon syviä lihaksia, opettaa liikkumaan fysiologisesti oikein sekä syventää hengitystä. Pilates on dynaaminen treeni joka auttaa parantamaan tietoisuutta omasta kehosta ja jonka hyödyn huomaa niin muissa urheilulaijeissa kuin arkielämässäkin. Klassisessa pilateksessa teemme alkuperäisen liikesarjan liikkeet samassa järjestyksessä, samoilla siirtymillä ja saman rytmin mukaan, kuin Joseph Pilates ne alunperin suunnitteli.
Tunti ei sovi raskaana oleville. Tunnin ohjaa pilatesohjaaja Ulrika Bachér.

LAITEPILATES: MVE-TUOLI 60 min
Pilateslaitteet ovat olennainen osa pilatesmenetelmää.  Mve-tuoli on Peak Pilates-valmistajan modernimpi versio Joseph Pilateksen klassisesta wunda-tuolista. Laitteessa on jousivastus. Tuolilla harjoittelu on haastavaa, mutta palkitsevaa! Kehität voimaa, notekutta ja tasapainoa, sekä autat korjaamaan kehosi epätasapainot. Tuolitunnilla treenataan pienryhmässä; tunnille otetaan max. 5 hlö.
Laitepilatestunnit pidetään kevätkaudella maanantaisin klo 17:00-18:00.Tunnin ohjaa pilatesohjaaja Ulrika Bachér.

Infoa tiivis- ja viikonloppukursseista löydät ERIKOISKURSSIT-osioista!