puuhkaopetus


TUNTIKUVAUKSET

BURLESKITANSSI 60 min
Burleskitanssi on tanssillista liikuntaa joka ammentaa burleskin historian liikekielestä. Kabaree- ja vaudeville-traditioista periytyvä burleski yhdistää kieli poskessa ja pilke silmäkulmassa tanssia slapstick-komediaan. Burleskitanssitunneilla hikoillaan, sheikataan, pidetään hauskaa ja saadaan samalla tiukkuutta keskivartalokorsettiin ja iloa olemukseen. Tuntiin sisältyy yleensä pieni lihaskunto-osio sekä palauttavat venyttelyt. Tunnille suositellaan vaatteita joissa on helppo liikkua ja hahmottaa kehon suuntia; tanssia voi korollisissa kengissä, pehmeissä tossuissa tai paljain jaloin.
Syyskaudella  treenataan maanantaisin alkeis/alkeisjatko tasolla Dixie Feathers'in kanssa sekä tiistaisin alkeistasolla sekä jatkotunnilla Tinker Bellin ohjauksessa. 

 

BURLESKI  60 min
Glamouria arkeen! Kabaree- ja vaudeville-traditioista periytyvä burleski yhdistää pilke silmäkulmassa tanssia teatraalisuuteen ja komediaan. Burleskitunnilla perehdytään burleskitanssia syvemmälle "teaseen" (kiusoitteluun) ja tarinnankerrontaan. Tunneilla tehdään erilaisia tekniikka- ja tanssiharjoituksia sekä ilmaisu- ja rekvisiittatreenejä, ja kokeillaan muun muassa tasseleita. Kauden aikana tullaan harjoittelemaan yhteistä burleskinumeroa. Toisin kuin esiintyvillä ryhmillämme, tämä kurssi ei sinänsä johda lavaesiintymiseen, mutta halukkailla on mahdollisuus päästä esittämään kauden aikana harjoiteltu numero studion joulu- tai kevätnäytöksessä.
Taso on avoin. Tunnit pidetään torstaisin ja ne ohjaa TurrrboCherry.

 

BARRE MOVE 50 min

BarreMove on liikuntakonsepti Ruotsista jota treenataan myös Yhdysvalloissa, mutta toistaiseksi vielä vain muutamassa paikassa Suomessa! Barre Move yhdistää baletin tekniikkaa toiminnalliseen liikuntaan – treenaamme kehoa kokonaisvaltaisesti sekä kaikissa suunnissa. Barre Move hakee myös inspiraatiota joogan liikkeistä. Barre Moven avulla parannetaan ryhtiä ja liikkuvuutta, vahvistetaan kehoa ja saadaan napakampi keskivartalo. Myös nilkkojen liikkuvuus ja vahvuus paranevat tällä tunnilla. Tunnilla tehdään tanssiliikkeitä, muttei pitkiä koreografiasarjoja. Tunnilla käytetään usein tankoa apuvälineenä. Barre Move-tunnin ohjaa Ulrika.

 

SEASONAL YOGA 60 min
Seasonal Yogan perusajatus on, että olemme osa luontoa ja luonnon ja vuodenaikojen muutoksilla on vaikutusta meihin ja joogaharjoitukseemme. Tunnilla työskennellään asanoiden, hengitysharjoitusten ja meditaation parissa. Vuodenaikojen vaihtelut vaikuttavat myös joogaharjoitukseen: talvella teemme hitaampaa Yin-painotteisempaa harjoitusta, kesällä puolestaan voimakkaampaa ja dynaamisempaa Yang-tyyppistä Vinyasa Flow-harjoitusta. Kaikkien vuodenaikojen harjoituksessa yhdistyvät kuitenkin nämä kummatkin puolet. Jos olet raskaana, keskustele tunnille osallistumisesta ensin opettajan kanssa. Tunnin ohjaa joogaohjaaja Ruska Schönberg.


KLASSINEN PILATES 60 min
Pilates on kehonhallintatekniikka joka vahvistaa selkärangan sekä keskivartalon syviä lihaksia, opettaa liikkumaan fysiologisesti oikein ja syventää hengitystä. Pilates on dynaaminen treeni joka auttaa parantamaan tietoisuutta omasta kehosta ja jonka hyödyn huomaa niin muissa urheilulaijeissa kuin arkielämässäkin. Klassisessa pilateksessa teemme alkuperäisen liikesarjan liikkeet samassa järjestyksessä, samoilla siirtymillä ja saman rytmin mukaan, kuin Joseph Pilates ne alunperin suunnitteli.
Tunti ei sovi raskaana oleville. Tunnin ohjaa pilatesohjaaja Ulrika Bachér.

 

LAITEPILATES: MVE-TUOLI 60 min
Pilateslaitteet ovat olennainen osa pilates-menetelmää.  Mve-tuoli on Peak Pilates-valmistajan modernimpi versio Joseph Pilateksen klassiessa wunda -tuolista. Laitteella on jousivastus. Tuolilla harjoittelu on haastavaa, mutta palkitsevaa! Kehität voimaa, notekutta ja tasapainoa, sekä autat korjaamaan kehosi epätasapainot.  Tuolitunnilla treenataan pienryhmässä; tunnille otetaan max. 5 hlö.
Laitepilatestunnit pidetään kevätkaudella maanantaisin klo.17:00-18:00.Tunnin ohjaa pilatesohjaaja Ulrika Bachér.