FAQ eli Usein Kysytyt Kysymykset 
 

Askarruttaako jokin harrastuksen aloittamisessa? Ehkä löydät vastauksen alta. Voit myös lähettää meille sähköpostia, mikäli jokin vielä painaa mieltä.
 

Millaiset studion tilat ovat? 
Meillä on kaksi salia, varsinainen iso peilisali sekä pienempi, yksityistunteihin ja -treenailuihin tarkoitettu pikkusali, jossa sielläkin on peilit seinällä. Studiolta löytyy myös pukuhuone pukukaappeineen, suihku, sekä pidemmillä kursseilla mahdollisuus käyttää keittiötilaa (jääkaappi, mikro). Meiltä löydät myös lainamatot, blokit, vyöt ja pilateskuminauhat.
HUOM! Rakennuksessa ei ole hissiä ja studio on ylimmässä kerroksessa.
 

Miten studio on auki? Koska voin tulla paikan päälle?
Avaamme ovet viimeistään 10 minuuttia ennen aamutunteja ja 15-30 minuuttia ennen iltatunteja. Vastaanottotiskillä on päivystys tiistaisin ja torstaisin 15 minuuttia ennen iltatuntien alkua, sekä niinä maanantaina, jolloin pidetään Mahtavat Maanantait-kursseja; tiskillä voit asioida näinä aikoina, vaikka salissa olisikin opetus käynnissä. Keskiviikkoisin studio on auki vain esiintyville ryhmille tai erikseen sovitusti; perjantaisin ei ole opetusta. 
 

Miten burleski- tai burleskitanssitunneille pukeudutaan?
Ihan niinkuin mille tahansa tanssitunnille: vaatteisiin, joissa on helppo ja mukava liikkua, ja joista helposti hahmottaa kehon suunnat. Voit tanssia paljain jaloin, sukissa tai pehmeissä harjoitustossuissa, tai korollisissa tanssikengissä, mielesi mukaan. Mikään ei toki rajoita sinua, jos haluat hullutella pukeutumisesi kanssa! Mutta korsetit, farkut ja muut liikkumista rajoittavat vaatteet kannattaa jättää pukuhuoneen puolelle.
 

Minua kiinnostavat lähinnä kehonhuoltotunnit, ei niinkään burleski. Voinko silti tulla?
Tottakai. Voit käydä vaikka pelkästään pilateksessa, venyttelyssä ja/tai joogassa, tai valita joukkoon lihaskunto- ja tanssiliikuntapainotteisempia tunteja, ihan sen mukaan miltä tuntuu.
 

Ovatko studionne tunnit avoimia vain naisille?
Ei, Studio Shangri-La kuuluu Syrjintävapaaseen alueeseen. Meille ovat tervetulleita kaikkien sukupuolten edustajat.
Erillinen vaatteidenvaihtotila on järjestettävissä. 

Mitä pilatesmetodia teillä opetetaan?
Pilatestunneillamme opetetaan klassista pilatesta, eli liikkeet suoritetaan siinä järjestyksessä missä Joseph Pilates on ne alkujaan suunnitellut opetettavaksi.
 

Mitä joogatyyliä teillä opetetaan?
Seasonal Yoga / vuodenaikajooga on Vinyasa Krama Flow-joogaa, eli liikkeet sidotaan toisiinsa flow-tyylillä sarjoiksi joita sovelletaan harjoittajan lähtötason mukaan, jotta kaikille saadaan itselle sopiva harjoitus. Tunnin sisältö vaihtelee vuodenaikojen mukaan, kesän harjoitus on dynaamisempi ja voimakkaampi, talven rauhallisempi, Yin-tyylinen. 
 

Haluaisin kokeilla joogaa, mutta minua epäilyttää. Onko se uskonto tai hippien hommaa?
Heitä ennakkoluulot romukoppaan ja tule kokeilukerralle, sittenpä tiedät. Jooga kehittää voimaa, notkeutta ja venyvyyttä sekä mielen hallintaa ja sitä voi harjoittaa minkä tahansa tai ei yhtään minkään uskontokunnan edustaja. 
 

En ole pitkään aikaan tehnyt mitään ja olen tosi huonossa kunnossa. Uskallanko silti tulla tunneille?
Toki uskallat! Opettajamme ovat harjaantuneita rakentamaan jokaiselle oman henkilökohtaisen harjoituksen joka varmasti tuottaa tuloksia olipa lähtötasosi mikä vaan. Sinun ei tarvitse olla valmiiksi notkea, vahva tai osata mitään, meille olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet, juuri tänään.
 

En osaa tanssia, voinko silti tulla burleskitunneille?
Tietysti voit! Sinun ei tarvitse valmiiksi osata, sitä varten me olemme täällä, että opettaisimme.
 

Riisutaanko burleskitanssitunneilla?
Ei. Burleskitanssitunneilla pysyvät vaatteet yllä. Korkeintaan riisumme hansikkaita ja siinä se.
 

Riisutaanko sitten burleskitunneilla?
Burleskitunneilla keskitytään enemmän teaseen ja riisumistekniikoihin ja treenataan välillä myös tasseleiden kanssa. Riisuminen on tietysti aina vapaaehtoista, ja harjoitukset voi halutessaan tehdä eri versiona.
 

Mistä saan lisätietoa burleskista?
Esimerkiksi sivujemme burleskiosiosta tai  BurleskInstituutin sivuilta. Opettajamme voivat myös suositella sinulle kirjoja, dokumentteja ja elokuvia. Studiolla on myös pieni burleskiaiheinen kirjasto, joista osaa niteistä saa myös kotilainaan.
 

Mikä on Holvi-verkkokauppa?
Holvi on suomenkielinen verkkokauppa, jonka kautta voit ostaa kätevästi kurssejamme kortilla tai verkkopankin kautta. Se on hyvin helppokäyttöinen ja turvallinen!

Studio Shangri-La'n oman Holvi-verkkokaupan löydät osoitteesta holvi.com/shop/studioshangrila/!

Yritin varata tuntia MindBody Online-varausjärjestelmän kautta, mutten onnistunut. Mikä neuvoksi?

Muistitko klikata "register as unpaid" selaimen kautta varatessasi? Tämä on yleisin kohta, mistä kiikastaa. Voit myös lähettää meille sähköpostia ja joku kuittaa varauksesi, jollet saa varausjärjestelmän kautta onnistumaan.