FAQ eli Usein Kysytyt Kysymykset 

Askarruttaako jokin harrastuksen aloittamisessa? Ehkä löydät vastauksen alta. Voit myös lähettää meille sähköpostia, mikäli jokin vielä painaa mieltä.
 

Millaiset studion tilat ovat? 
Meillä on kaksi salia, varsinainen iso peilisali sekä pienempi, yksityistunteihin ja -treenailuihin tarkoitettu pikkusali, jossa sielläkin on peilit seinällä. Studiolta löytyy myös pukuhuone pukukaappeineen, yksi suihku, sekä pidemmillä kursseilla mahdollisuus käyttää keittiötilaa (jääkaappi, mikro). Meiltä löydät myös lainamatot, blokit, vyöt, pilateskuminauhat ja faskiapallot, sekä burleskitunneille hansikkaita, pikkuvuihkat ja vegaaniset puuhkat.
HUOM! Rakennuksessa ei ole hissiä ja studio on ylimmässä kerroksessa.
 

Miten studio on auki? Koska voin tulla paikan päälle?
Avaamme ovet 10 minuuttia ennen aamutunteja ja 15 minuuttia ennen ilta- / viikonlopputunteja. Vastaanottotiskillä on päivystys maanantaisintiistaisin ja torstaisin 15 minuuttia ennen iltatuntien alkua; tiskillä voit asioida näinä aikoina, vaikka salissa olisikin opetus käynnissä. Keskiviikkoisin studio on auki vain esiintyville ryhmille tai erikseen sovitusti; perjantaisin ei ole opetusta. 
 

Pitääkö burleski-ja burleskitanssitunneille sitoutua koko kaudeksi?
Ei, kaikille tunneille voi osallistua myös kertamaksulla tai sarjakortiella! Jos haluat osallistua kausimaksulla, on kausi maksun osalta jaettuna joko yhteen kausimaksuun, tai kahteen (syyskausi)  tai kolmeen (kevätkausi) osaan.
 

Voiko tunneille liittyä mukaan kesken kauden/jakson?
Kyllä, voit osallistua tunneille milloin vaan kauden aikana! Kaudet ovat maksun osalta jaettuna kahteen (syksy) / kolmeen (kevät) osaan, jotka eivät suoranaisesti vaikuta tuntien sisältöön.  Burleski-ja burleskitanssitunneilla treenaamma loppukaudella enemmän koreografiaa ja harjoittelemme esitystä varten, joten kauden ihan viimeisillä viikoilla suosittelemme studion muita tunteja ensikertalaisille.
 

Miten burleski- tai burleskitanssitunneille pukeudutaan?
Ihan niinkuin mille tahansa tanssitunnille: vaatteisiin, joissa on helppo ja mukava liikkua, ja joista helposti hahmottaa kehon suunnat. Voit tanssia paljain jaloin, sukissa tai pehmeissä harjoitustossuissa, tai korollisissa tanssikengissä, mielesi mukaan. Mikään ei toki rajoita sinua, jos haluat hullutella pukeutumisesi kanssa! Mutta korsetit, farkut ja muut liikkumista rajoittavat vaatteet kannattaa jättää pukuhuoneen puolelle.
 

Minua kiinnostavat lähinnä kehonhuoltotunnit, ei niinkään burleski. Voinko silti tulla?
Tottakai. Voit käydä vaikka pelkästään pilateksessa, venyttelyssä ja/tai joogassa, tai valita joukkoon lihaskunto- ja tanssiliikuntapainotteisempia tunteja, ihan sen mukaan miltä tuntuu.
 

Ovatko studionne tunnit avoimia vain naisille?
Ei, Studio Shangri-La kuuluu Syrjintävapaaseen alueeseen. Meille ovat tervetulleita kaikkien sukupuolten edustajat.
Erillinen vaatteidenvaihtotila on järjestettävissä. 
 

Mitä pilatesmetodia teillä opetetaan?
Pilatestunneillamme opetetaan klassista pilatesta, eli liikkeet suoritetaan siinä järjestyksessä missä Joseph Pilates on ne alkujaan suunnitellut opetettavaksi.
 

Mitä joogatyyliä teillä opetetaan?
Meillä voit harjoitella Hatha Vinyasa joogaa sekä Seasonal Yoga / vuodenaikajooga.
​Hatha Vinyasa joogassa liikkeet sidotaan toisiinsa flow-tyylillä sarjoiksi joita sovelletaan harjoittajan lähtötason mukaan, jotta kaikille saadaan itselle sopiva harjoitus.
Seasonal Yoga'ssa tunnin sisältö vaihtelee vuodenaikojen mukaan; kesän harjoitus on dynaamisempi ja voimakkaampi, talven rauhallisempi, Yin-tyylinen. 
Lisäksi Studio Shangri-La'ssa treenataan myös ilmajoogaa. (Ilmajoogatunnit pidetään englanniksi)
 

Haluaisin kokeilla joogaa, mutta minua epäilyttää. Onko se uskonto tai hippien hommaa?
Heitä ennakkoluulot romukoppaan ja tule kokeilukerralle, sittenpä tiedät. Jooga kehittää voimaa, notkeutta ja venyvyyttä sekä mielen hallintaa ja sitä voi harjoittaa minkä tahansa tai ei yhtään minkään uskontokunnan edustaja. 
 

En ole pitkään aikaan tehnyt mitään ja olen tosi huonossa kunnossa. Uskallanko silti tulla tunneille?
Toki uskallat! Opettajamme ovat harjaantuneita rakentamaan jokaiselle oman henkilökohtaisen harjoituksen joka varmasti tuottaa tuloksia olipa lähtötasosi mikä vaan. Sinun ei tarvitse olla valmiiksi notkea, vahva tai osata mitään, meille olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet, juuri tänään.
 

En osaa tanssia, voinko silti tulla burleskitunneille?
Tietysti voit! Sinun ei tarvitse valmiiksi osata, sitä varten me olemme täällä, että opettaisimme.
 

Riisutaanko burleskitanssitunneilla?
Ei. Burleskitanssitunneilla pysyvät vaatteet yllä. Korkeintaan riisumme hansikkaita ja siinä se.
 

Riisutaanko sitten burleskitunneilla?
Burleskitunneilla keskitytään enemmän teaseen ja riisumistekniikoihin ja treenataan kauden lopussa myös tasseleiden kanssa. Riisuminen on tietysti aina vapaaehtoista, ja harjoitukset voi halutessaan tehdä eri versiona.
 

Mistä saan lisätietoa burleskista?
Voit lukea lisää sivujemme burleskiosiosta.  Opettajamme voivat myös suositella sinulle kirjoja, dokumentteja ja elokuvia. Studiolla on myös pieni burleskiaiheinen kirjasto, joista osaa niteistä saa myös kotilainaan.
 

Mikä on Holvi-verkkokauppa?
Holvi on suomenkielinen verkkokauppa, jonka kautta voit ostaa kätevästi kurssejamme kortilla tai verkkopankin kautta. Se on hyvin helppokäyttöinen ja turvallinen! Studio Shangri-La'n oman Holvi-verkkokaupan löydät osoitteesta holvi.com/shop/studioshangrila/!
 

Pitääkö tunteja varata etukäteen?
Ilmoittautuminen iltatunneille etukäteen ei ole pakollista, mutta suositeltavaa. Aamutunneille ilmoitetaan aina etukäteen, sekä erikoiskursseille.  Kätyäämme varausjärjestelmänä kotimainen Vello-varausjärjestelmä; linkin löydät sivuvalikosta. Voit myös varata ajan ja nähdä lukujärjestyksen Aikataulu & Hinnasto-kohdasta.
 

Saako teiltä yksityisopetusta?
Kyllä, pidämme yksityistunteja niin burleskin kuin kehonhuollon saralla!  Kyseessä voi olla esim. tekniikkaopetusta tai valmennusta esitykseen. Pidämme myös ryhmäyksityistunteja esim. työpaikoille, ja ystäväporukoille. Burleskipolttareita olemme vetäneet yli vuosikymmenen verran!
 

Voinko studionne kautta tilata esiintyjää tapahtumiin?
Kaikki opettajamme ovat ammattitason burleskiesiintyjiä, ja olemme kokoneet useita erilaisia esiintymiskokonaisuuksia sadoille asiakkaille. Myös esiintyvät oppilasryhmät voidaan tilata esiintymään tapahtumiin. Ota yhteyttä ja kysy lisää!
 

Miten etäopetus toimii?
Tällä hetkellä striimaamme etätunteja (Burleski, Seasonal Yoga) Facebook ryhmän kautta. Kauteen tai kurssiin osallistuja saa liittyä suljettuun ryhmään, jossa voi katsoa tunnit livenä, tai jälkeenpäon tallenteena. Tarvitset tietokoneen tai mobiililaitteen, Facebook tilin sekä toimivan nettiyhteyden. Yksityisoeptus etänä hoidamme esim. Zoomin, tai vastaavan palvelun kautta.
 

I don't speak Finnish. Can I still take a class?
Yes! From time to time we have participants that do not speak Finnish and we take that into consideration and often teach bi-lingual classes (Finnish/English or Swedish).
Our Monday aerial yoga classes are held in English!
For the moment we don't have a separate FAQ-section in English, but if you have further questions please email us at info@studioshangrila.fi!
 

För tillfället har vi tyvärr inte en svensk version av våra websidor men ifall det är något du undrar över som du inte hittade här svarar vi gärna på mail!