burlesque1

Studiollamme järjestetään viikkotuntien lisäksi säännöllisesti erilaisia ja eri pituisia intensiivi- ja teemakursseja niin kehonhuollon kuin burleskinkin saralta. Burleskin erikoiskurssit on suunnattu niin nykyisille ja tuleville esiintyjille, kuin koulumme oppilaille jotka haluavat syventää osaamistaan –  unohtamatta ihan silkkaa hauskanpitoa, avoimen tason kursseille uskaltaa tulla kuka tahansa kiinnostunut! The Shangri-La School of Showgirls'illa vierailee myös ajoittain kansainvälisiä burleskiesiintyjiä ja muita artisteja luennoimassa ja opettamassa, sekä muita ammattilaisia ja opettajia varmistaaksemme mahdollisimman laajan ja monipuolisen kurssitarjonnan. 

Maanantaisin studiolla vierailee eri burleskiesiintyjiä opettamassa omaa erikoisosaamistaan oppilaille – tiivistelmän näistä kursseista löydät alta, ja tarkemman kurssikuvauksen Mahtavat Maanantait-otsikon alla!

Suosituimpia kurssejamme ovat mm. burleskin perehdyttämiskurssi "Burlesque 101" sekä poseerauskurssimme "Strike A Pose & Keep the Posture ", joita järjestetään 2-3 kertaa vuodessa. Järjestämme myös rekvisiitta-, lavameikki- ja vintagekampauskursseja, esiintymisasu- ja tasselityöpajoja, sekä Burlesque Deluxe +50 kurssia, joka on suunnattu yli 50-vuotiaille. Lisäksi Shangri-La School of Showgirls tarjoaa ns. coaching-ohjaamista burleskiesiintyjille; tällä kurssilla työstetään pienryhmässä yhden kauden aikana osallistujien numeroita eteenpäin. Lue lisää Coaching for Come-Hither Comedy-kurssista alta!

Pidämme myös erilaisia polttaritunteja ja -työpajoja! Lue niistä lisää Burleskipolttarit-osiossa.

 

Tulevia kursseja:

BURLESKI 

Burlesque Booster with TurrrboCherry tiistait 8., 15. & 22.6 klo.18:00-19:15; 3 x 75 min à 62€ / yksittäinen kurssikerta 25€
Live stream -Online Kurssi 8., 15. & 22.6 klo.16:15-17:15, katsottavissa 7.7. saakka, 45 €

Tule buustamaan burleskiosaamistasi! Haluatko saada perusteellinen aloitus burleskiharrastukseesi, tai haluat hioa omaa osaamistasti? Painaako burleskiabstinenssi päälle pandemiatauon jälkeen? Avoimen tason tiiviskurssilla käydään läpi burleskille ominaiset liikkeet ja poseeraukset. Hiotaan ja viilataan tekniikka ja harjoitellaan liikkeiden yhdistämistä ja kerrostamista toisiinsa, ilmeikkyyttä unohtamatta – otetaan burleskin tapaan koko kehomme ja olemuksemme mukaan liikkumiseen!
LUE LISÄÄ: KESÄKURSSIT 2021
 

Summer Seudction : Boudoir with Tinker Bell, keskiviikot 9., 16. ja 23.6. klo.18:00-19:15; 3 x 75 min à 62€ / yksittäinen kurssikerta 25€
Live stream 9., 16. & 23.6 klo.16:15-17:15, katsottavissa 7.7. saakka

Kurssilla opettelemme pienen viettelevän burleskikoreografian, jossa tulemme leikkimään rekvisiitan kanssa boudoir-tunnelmissa, ja teemme erilaisia ilmaisuharjoituksia. Kurssin taso on avoin – mukaan voit siis tulla niin ensikertalaisena kuin burleskitanssin kokeneena harrastajana! Osallistujat työskentelevät kurssilla oman kokemustasonsa mukaan.
LUE LISÄÄ: KESÄKURSSIT 2021
 

Dark Burlesque Dance – ohjaajana burleksiesiintyjä ja -opettaja Rosetta Sweet, su 13.6. klo.12:30-14:00, hinta 25€
Dark Burlesque Dance on Rosetta Sweetin (aka Riikka Huikkonen) ohjaama tanssillinen burleskitunti jossa nautitaan viettelevästä burleskitunnelmasta raskaan musiikin pauhatessa taustassa. Täällä jokainen saa liikkua omalla persoonallisella tyylillään omasta kehostaan nauttien. Työpajassa tehdään koreografiaa johon sisältyy myös lattiatyöskentelyä (floorwork). Työpaja lähtee oletuksesta, että burleskin perusliikkeet ovat hallussa ja olet edes jonkin verran tutustunut burleskin maailmaan. Saat työpajassa variaatiovaihtoehtoja liikkeistä, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva tapa nauttia koreografiasta. 

Pukeudu tunnille vaatteisin joissa sinun on hyvä liikkua ja jotka joustavat. Halutessasi voit käyttää korollisia tanssikenkiä. Voit käyttää myös polvisuojia/säärystimiä mikäli polvesi kipeytyvät helposti. 

Rosetta Sweet aka Riikka on Jyväskyläläinen burleskitaiteilija, opettaja sekä tuottaja. Taustaltaan Riikka on liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjä (personal trainer, ryhmäliikunnanohjaaja) ja hänellä on 10vuoden työkokemus erilaisten tanssillisten tuntien ohjaamisesta.  Ohjaajana Riikka on helposti lähestyttävä, energinen ja painottaa aina positiivista ilmapiiriä sekä oman kehon kuuntelua. Opetuksessa huomioidaan yleisimmät tuki- ja liikuntaelinvaivat ja saat variaatiovaihtoehtoja liikkeistä. 
PS! Rosetan voit nähdä virtuaalisella lavalla The Shangri-La Summer Streamissa edellisenä iltana 12.6. (sekä tallenteena 19.6. saakka).

Ilmoittautuminen info@studioshangrila.fi yhteystietojasi kera (maksu laskulla, tai korttimaksu maksulinkillä), tai suoraan verkkokaupan kautta: DARK BURLESQUE

 

Burlesque Deluxe 50+  – Burleskikurssi 50+ vuotiaille.  Hinta 92€ / 4 kertaa (4 x 90min), tai 28€/kerta
Syksyn 2021 päivämäärät julkaistaan kesäkuussa!

 

Burlesque Deluxe on hauska yhteinen burleskihetki, jolla poikkeuksellisesti on ikäraja – nimittäin ALA-IKÄRAJA! Ylä-ikärajaa sen sijaan ei ole! Vietetään ihana iltapäivä tutustuen burleskiin (aiempaa kokemusta burleskista tai tanssista ei tarvita). Osallistu yhteen kertaan tai koko kurssille sen mukaan kun itsellesi sopii!

LUE LISÄÄ BURLESQUE DELUXESTA
 

Burlesque 101 – Burleskin alkeisintensiivi. Ti 17.8. klo.18:00-19:45; 1 x 105 min à 50€
Burleksikoulumme suosittu perehdyttämiskurssi burleskiin ja burleskitansiin, jossa käymme läpi perusasiat ja perusliikkeet, sekä tutustumme viehkeään teaseen. 

LUE LISÄÄ BURLESQUE 101-KURSSISTA
 

Mahtavat Maanantait kurssisarja:
Vogue Femme, opettajana Ofimja Ma 15., 22., 29.3. klo.19:15 – 20:45; 3 x 90€ à 69€ / 25 € per tunti KURSSI SIIRTYY SYKSYLLE 2021
Tutustu Vogueen Gorgeous Lydia Ofimja Gucci kanssa! Voguing on tanssityyli, joka syntyi 1970-luvun Harlemissa, New Yorkissa. Voguing on osa Ballroom-kulttuuria, joka syntyi pääasiassa afro-amerikkalaisen ja latinx LGBTIQ+ yhteisön jäsenten keskuudessa tarpeesta luoda turvallinen tila yhteisölleen. Ballroom-kulttuuri muotoutuu perheyhteisöä muistuttavien ”talojen” (engl. ”house”) ympärille, talojen kilpaillessa toisiaan vastaan Ball’eissa, lukuisissa eri kategorioissa. Tunnettuja kategorioita ovat voguing, runway, realness etc.

Voguing on vuosien mittaan kehittynyt tyylillisesti. Kolmen viikon tiiviskurssilla keskitymme Vogue Femmeen, joka on Voguingin tyyleistä naisellisin ja pehmein, ja joka on syntynyt ennen kaikkea New Yorkin Ballroom-yhteisön transnaisten ja transfeminiinien (”fem queens”) ansiosta.

Tiiviskurssilla harjoitellaan Vogue Femmen viittä eri elementtiä, tehdään koreografioita, tutustutaan Ballroomiin ja voimaannutaan. Kurssille osallistuakseen ei tarvitse olla aiempaa tanssitaustaa. Kurssille voi halutessaan ottaa mukaan sisäkengät ja polvisuojat.

Gorgeous Lydia Ofimja Gucci on kansainväliseen The Gorgeous House of Gucci -ballroomhouseen kuuluva transfeminiini queer-performanssitaiteilija.
Lydia on ollut mukana Ballroom-yhteisössä vuodesta 2011 lähtien, kilpaillen kategorioissa Fem Queen performance (Vogue Femme) & Drag Face. Vuosien saatossa hän on esiintynyt suurissa produktioissa Princess Nokian, Alman, Krista Siegfridsin ja Jenni Vartiaisen kaltaisten artistien kanssa. Lydia on toiminut esiintyjänä niin sooloartistina, kuin myös Amanda & Lydia -duon osana sekä House of Gucci -siskojensa kanssa, viehättäen yleisöä dragia ja ballroom-estetiikkaa yhdistelevillä numeroillaan. Hän on opettanut Voguingia 5 vuotta. Opettajana Lydia on voimaannuttava ja kannustava.
 

Bedroom Style – hyvän olon tunti, opettajana Amanda. Ma 30.8., 6. & 13.92021 klo.19:15-20:45; 3 x 90 min à 69€ /  25€ per tunti. 
Amanda on performanssitaiteilija, tanssija ja tanssinopettaja. Amanda aloitti tanssin harrastuksen hiphopin parissa ja löysi myöhemmin voguen, josta on saanut suurimmat vaikutukset tanssiinsa. Bedroom Style on Amandan itse kehittänyt, omanlaisensa tanssitunti, jossa keskitytään hyvään oloon kehossa ja ilmaisuun. Bedroom-style -tunnilla tunnustellaan nimensä mukaisesti seksikästä, viettelevää ja feminiinistä liikettä. Tavoitteena on oppia rakastamaan omaa kehoaan sensuellin liikkeen kautta. Jokainen keho on kaunis!
Tunnilla teemme helppoa koreografiaa, mikä ei vaadi aiempaa tanssin harrastusta. Tämä on hyvän olon tunti jolla jokainen saa voimaantua. Tunnilla on avoin taso.

Amandalla on kokemusta soolo esityksistä ja myös monista eri tanssikokoonpanoista -hän on työskennellyt erilaisissa produktioissa isojen suomalaisten artistiennimien kanssa kuten m.m. Jenni Vartiainen, Olavi Uusivirta, Antti Tuisku, Robin ja Kaija Koo. Tällä hetkellä Amanda kuuluu kahteen eri performanssi ryhmään; Amanda & Lydia sekä House of Gucci Finland. Ryhmien kanssa Amanda on esiintynyt mm. Princess Nokian, Leila K:n sekä Alman kanssa.

Tule tunneille liikunnassa sopivissa vaatteissa. Korkokenkiä saa käyttää, mutta ne eivät ole pakolliset.

Ilmoittautuminen ytheystietojen kera info@studioshangrila.fi, tai suoraan verkkokaupan kautta.
Yksittäisille tunneille voi ilmoittautua varausjärjestelmän kautta, mikäli kurssipaikkoja on vapaana.

 

KEHONHUOLTO

Ilmajoogan peruskurssi – Introduction to Aerial Yoga Su 21.2.2021 klo 15:00 – 17:00 ; 1 x 120 min, 40€- KURSSI SIIRTYY MYÖHEMPÄÄN AJANKOHTAAN / THE WORKSHOP IS POSTPONED
Kahden tunnin introkurssin aikana pääset rauhassa tutustumaan ilmajoogaan joogaohjaaja Ale Sanchez-Soton ohjauksessa. Aikaisempaa kokemusta joogasta et tarvitse. Opetus englannksi.

Ilmajooga on joogaharjoitus jossa työskennellään katosta riippuvan silkkikankaan kanssa. Ilmajooga kehittää kehonhallintaa ja venyvyyttä sekä vahvistaa tehokkaasti keskivartalon lihaksia. Kankaan kanssa pystyt saavuttamaan myös haastavammat liikkeet, joita ei ilman kangasta saisi harjoiteltua. Ilmajoogan avulla saat selän ja rintakehän venytettyä auki, sekä lisättyä jäykälle hartiaseudulle lisää liikkuvuutta. Kursiin otetaan max. 6 hlö.

ENG: During the 2 hour introduction class you have the chance to get a throughout introduction to aerial yoga taught by yoga instructor Ale Sanchez-Soto. The class is held in English. No previous knowledge of yoga is needed. 

MORE INFO ABOUT THE INTRODUCTION CLASS / LUE LISÄÄ ILMAJOOGAKURSSISTA

 

PITKÄT ERIKOISKURSSIT

Coaching for Come-Hither Comedy syyskausi 2021 

Burleskivalmennus! 6 lähiopetusjaksoa, hinta 245€ (duo-työskentely 205€/hlö). Yhden opetuskerran kesto on 2-2,5h riippuen ryhmän kokoonpanosta.
SYKSYN PÄIVÄMÄÄRÄT JULKAISTAAN KESÄKUUN AIKANA

The Shangri-La School of Showgirls presents: "Coaching In Come-Hither Comedy" on pienryhmässä suoritettava "opintokokonaisuus" joka koostuu viidestä lähiopetuskerrasta sekä kotitehtävistä. Kurssin aikana työstetään oppilaiden omia soolo- tai duonumeroita ja opetus tähtää esiintymiseen, esimerkiksi burleskiklubien ns. open stage- tai new comer-illoissa. Kurssille osallistujilla on halutessaan myös mahdollisuus esiintyä studion jokavuotisessa Under the Mistle Tease-joulushow'ssa tai Summer Show'ssa kauden päätteeksi. Voit tulla valmiin tai puolivalmiin numeron kanssa ja työstää sitä, tai aloittaa aivan alusta. Me autamme koko matkan varrella, kaikissa osa-alueissa.
Avoin taso.

LUE LISÄÄ COACHINGISTA 
 

Kurssiehdot: Ilmoittautuminen on sitova. Erikoiskurssien poissaoloja ei saa korvata, ja maksut palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan, tai mikäli kurssi peruuntuu kokonaan järjestäjän toimesta.