burleskiteema_lores

Studio Shangri-La & The Shangri-La School of Showgirls on Suomen ensimmäinen varsinainen burleskikoulu – tanssikoulu, joka keskittyy pääasiallisesti burleskiin ja jota johtavat ja jossa opettavat burleskin ammattilaiset!

Syyskaudella 2021 treenaamme burleskitanssia kahdella eri tasolla, sekä burleskia avoimella tasolla seuraavasti:

Burleskitanssi Alkeet/avoin taso – 24.8.-7.12.2020 tiistaisin 17:30-18:30 / opettaja: Tinker Bell
Burleskitanssi Edistyneet – 24.8.-7.12.2020 tiistaisin 18:30-19:30 / opettaja: Tinker Bell
Burleskitunnit: Avoin taso26.8.-9.12.2020 torstaisin 18:30-19:30 / opettaja: TurrrboCherry

Burleskin Online-tunnit: Avoin taso  – 25.8. – 8.12.  keskiviikkoisin 15:30 -16:15 / opettajat Tinker Bell & TurrrboCherry. Tunnit strimataan oppilaille tarkoitetussa Facebook-ryhmässä.
Lue lisää Online-opetuksesta täältä: Online-opetus

Ilmoittautuminen verkokaupan kautta, tai sähköpostitse yhteystietojesi kera info@studioshangrila.fi
Jos haluat maksaa liikuntaeduilla, voi kausimaksun siirtää suoraan sovelluksien kautta. Mikäli maksat sovelluksella muulloin kuin studiolla asoidessa, laitathan meille myös sähköpostia asiasta. Burleski- ja burleskitanssitunneille voi osallistua myös kertamaksulla tai sarja-/anytimekortilla. 
 

Burleski (ital. burlesco, ransk. burlesque –  'pilaileva, liioitellun hullunkurinen, irvokas, parodioiva, ilveilevä') tarkoittaa teatterin keinoin esitettyä parodiallista huumoriviihdettä jota pidetään usein commedia dell'arten suoranaisena jatkajana. Käsitettä burleski käytetään myös kirjallisuustieteessä osoittamaan vakavan tekeminen naurettavaksi sen aiheen ja toisaalta tyylin ristiriidan avulla. Esitystaiteena burleski on matkannut 1800-luvun vaudeville-teattereista 1940- ja 50-luvun glamourin ja kulta-ajan kautta neo-burleskiin. Nykypäivän burleskiviihde voi yhdistellä esimerkiksi tanssia, teatteria, performanssia, dragshowta, uuden sirkuksen elementtejä, luovaa stripteasea, komediaa, parodiaa, satiiria ja friikkishowta.

Harrastuksena burleski ja burleksitanssi tuo iloa ja glamouria arkeen, lisää tietoisuutta omasta kehosta sekä kehittää myös itseluottamusta.
Jotkut harrastavat burleskia esiintyminen mielessä, toisille se voi olla keino löytää uusia puolia itsestään ilman aikomusta astua lavalle, ja joillekin se voi olla uusi ja erilainen tapa liikkua. Burleski harrastuksena on keino oppia enemmän itsestään ja suhtautumisesta vartaloonsa. Tunneilla tutustutaan myös esittävän burleskin eri aikakausiin.
Tunneillemme ovat kaikkien sukupuolten edustajat tervetulleita iästä, kunnosta tai tanssitaustasta huolimatta!

Järjestämme viikkotunteina niin varsinaisia burleskitunteja, kuin koreografisempia burleskitanssia alkeis/alkeisjatko- ja jatkotasolla, sekä kaikille tasoille sopivaa liikunnallinen Burlesque Jam.

Burleskitanssi on tanssitunti, joka ammentaa tyylinsä burleskin historian liikekielestä. Tuntiin sisältyy lämmittely, tekniikkaa, koreografiaa, kehonhallintaa ja -huoltoa. Lisäksi mausteina on tasosta riippuen pieniä kehollisia improvisaatioharjoituksia sekä ilmaisua. 

Burleskitanssi sopii kaikille tavallisille ja epätavallisille liikunnasta ja kehollisuudesta kiinnostuneille ihmisille ikään ja kokoon katsomatta; tunti kehittää kuntoa, tanssitaitoa ja ilmaisukykyä. Hikoillaan, sheikataan, pidetään hauskaa ja saadaan samalla tiukkuutta keskivartalokorsettiin ja iloa olemukseen! Burleskitanssi ei ole sama kuin lavalla nähtävä esittävä laji. Esittävään burleskiin kuuluu olennaisena osana luova striptease, jota ei tunneilla alastomuuteen saakka tehdä. Burleskitanssin tavoitteena on lisätä tietoutta burleskista, opettaa harrastajat löytämään ilo omasta kehosta sellaisena kuin se on, kehittää lihaskuntoa, tasapainoa, kehonhallintaa ja ilmaisua.

Viikottaisilla burleskitunneilla perehdytään taas burleskitanssia syvemmälle "teaseen" (kiusoitteluun) ja tarinnankerrontaan, teatterillisuuteen, ilmaisuun ja rekvisiittaan. Oppilas voi lähestyä burleskin liike- ja ilmaisukieltä omasta lähtökohdastaan, ja soveltaa opit oman persoonansa ja omien tavoitteidensa mukaan. Tunneilla tehdään myös koreografiaa.

Burleskitunnilla teemme myös erilaisia tekniikka- ja tanssiharjoituksia, venytyksiä sekä välillä myös liikkeitä tukevia lihaskuntoharjoitteita. Tunneille kannattaa siis osallistua rennossa, liikuntaan sopivassa asussa. Korkokenkiä tai tanssikorkokenkiä voi halutessaan käyttää tunneilla.

Burleskituntien taso on avoin; voit osallistua myös ensikertalaisena. Suosittelemme alle kuitenkin muutama burleskitanssin alkeistunti, tai burleskin tiiviskurssia – esim. studiomme Burlesque 101 tuntia!
 

Burlesque Jam on studiomme oma konseptitunti, tanssillinen liikuntatunti, joka yhdistää burleskin ja kabareemaailman sulokasta ja veikeää liikehdintää helpoksi ja hauskaksi kokonaisuudeksi. Tämä on juuri sinulle, joka haluat tehokkaan tunnin ilman monimutkaisia koreografioita, mutta samalla oppia burleskin liikkeet ja burleskin elekieli. Teemme liikkeet ja sarjat suoraan musiikkiin pysähtymättä, eli syke pysyy korkealla koko tunnin ajan! Sopii kaikenlaisille liikkujille, etkä tarvitse tanssikokemusta entuudeltaan voidaksesi osallistua tälle tunnille. Burlesque Jamia voit hyvin treenata burleskitanssin tai burleskin rinnalla. Syyskaudella 2021 erillistä Burlesque Jam-tuntia ei ole.

Pukeutuminen tunneille – Burleskitunneille pukeudutaan niinkuin mille tahansa tanssitunnille: vaatteisiin, joissa on helppo ja mukava liikkua, ja joista helposti hahmottaa kehon suunnat. Voit tanssia paljain jaloin, sukissa tai pehmeissä harjoitustossuissa, tai korollisissa tanssikengissä, mielesi mukaan. Burlesque Jam-tunneilla ei käytetä korkokenkiä. Mikään ei toki rajoita sinua, jos haluat hullutella pukeutumisesi kanssa! Mutta korsetit, farkut ja muut liikkumista rajoittavat vaatteet kannattaa jättää pukuhuoneen puolelle.

Burleski- ja burleskitanssitunnit eivät suoranaisesti johda lavalle, mutta kaikkien tasojen oppilailla on mahdollisuus osallistua kauden aikana treenattavaan burleskinumeroon, joka esitetään koulun joulu- tai kevätshowssa. 
Burleskituntien oppilaat treenaavat ns. täyden burleskinumeron, jonka lopussa myös pyöritellään tasseleita.

Syksyn 2020 uutuksena lisäsimme tuntivalkikoimaan burleskin – ja burleskitanssin yhdistetty Online-etäopetus. Voit siis osallistua mistä päin Suomea (tai ulkomailtakin), turvallsiesti oman ruudun kautta! Online-opetus sai jatkoa kevätkaudella 2021, ja saa jatkoa myös syyskaudelle 2021!
 

Meiltä löytyy burleskin ja burleskitanssin lisäksi myös esiintyvään burleskiin keskittyviä erikoistyöpajoja ja kurssikokonaisuuksia. Järjestämme lisäksi kauden mittaisia burleskin valmennuskursseja niille, jotka haluavat käytännön vinkkejä ja rakentavaa kritiikkiä oman burleskiesityksen tekemiseen (Coaching in Come-Hither Comedy-kurssi) sekä valmennamme kahta esiintyvää oppilasryhmää. The Shangri-La School of Showgirls'n kattaus on laaja ja herkullinen!

Esitykset – Koulumme opettajat esiintyvät kaikki aktiivisesti niin Suomessa kun ulkomaillakin, ja heidät voit myös buukata tapahtumaasi tai juhlaasi esiintymään, kuten myös koulun esiintyvät oppilasryhmät! Voit tutustua koulumme perustajiin Tinker Belliin ja TurrrboCherryyn eli The Ravishing Shangri-La Rubies'iin heidän esiintyjäsivuillaan tästä:
www.shangrilarubies.com

Our burlesque classes are mainly taught in Finnish, but if a non-Finnish speaking student joins, we will teach a biliungual class.

Våra burlesktimmar hålls på finska, men vid behov undervisar vi också tvåspråkigt.