burleskiteema_lores

Studio Shangri-La & The Shangri-La School of Showgirls on Suomen ensimmäinen varsinainen burleskikoulu – tanssikoulu, joka keskittyy pääasiallisesti burleskiin ja jota johtavat ja jossa opettavat burleskin ammattilaiset!

Kevätkaudella 2023 treenaamme burleskitanssia kolmella eri tasolla, sekä burleskia avoimella tasolla seuraavasti:
 

Burleskitanssi 1 Alkeistaso – maanantaisin 19:20-20:15  16.1. – 5.6.2023 / opettaja: Lil'Nanet
Burleksitanssi 2 Alkeisjatko – tiistaisin 17:30-18:25  17.1. – 6.6.2023 / opettaja: Tinker Bell
Burleskitanssi 3 Edistyneet – tiistaisin 18:30-19:25  17.1. – 6.6.2023 / opettaja: Tinker Bell
Burleskitunnit: Avoin tasotorstaisin 18:30-19:25  19.1. – 9.6.2023 / opettaja: TurrrboCherry

Koko kauden hinta on
Syyskausi: 216€ (16 vkoa), tai 110€ (jakso 1 / 2 à 8 vko)
Kevätkausi: 325€ ( 21 vkoa), tai 110€ (jakso 1 / 2 / 3 à 7vko)

Burleskin Online-tunnit: Avoin taso – Kevätkausi 2023 1.2. -31.5.2023, keskiviikkoisin klo 15:30 -16:15
Opettajat Tinker Bell & TurrrboCherry. Tunnit striimataan oppiladen yksityisessä facebookryhmässä.
Lue lisää Online-opetuksesta täältä: Online-opetus

Meiltä löytyy burleskin ja burleskitanssin viikkotuntien lisäksi myös esiintyvään burleskiin keskittyviä erikoistyöpajoja ja kurssikokonaisuuksia. Järjestämme lisäksi kauden mittaisia burleskin valmennuskursseja niille, jotka haluavat käytännön vinkkejä ja rakentavaa kritiikkiä oman burleskiesityksen tekemiseen (Burleskivalmennus1 : Get Started sekä Burleskivalmennus 2: Coaching for Come-Hither Comedy-kurssi) sekä valmennamme kahta esiintyvää oppilasryhmää

Infoa burleskin lyhyt- ja tiiviskursseista löydät ERIKOISKURSSIT-osiosta sekä verkkokaupasta https://holvi.com/shop/studioshangrila/section/burleskikurssit/

Ilmoittautuminen kaudelle tapahtuu verkkokaupan kautta, tai sähköpostitse yhteystietojesi kera info@studioshangrila.fi
Jos haluat maksaa liikuntaeduilla, voi kausimaksun siirtää suoraan sovelluksien kautta. Mikäli maksat sovelluksella muulloin kuin studiolla asioidessa, laitathan meille myös sähköpostia asiasta. Burleski- ja burleskitanssitunneille voi osallistua myös kertamaksulla tai sarja-/anytimekortilla, mikäli kurssi ei ole myynyt loppuun. Tuolloin ilmoittaudut yksittäisille tunneille varausjärjestelmän kautta (kts. linkki valikosta VARAA TUNTI-kohdasta).

***

Burleski (ital. burlesco, ransk. burlesque – 'pilaileva, liioitellun hullunkurinen, irvokas, parodioiva, ilveilevä') tarkoittaa teatterin keinoin esitettyä parodiallista huumoriviihdettä jota pidetään usein commedia dell'arten suoranaisena jatkajana. Käsitettä burleski käytetään myös kirjallisuustieteessä osoittamaan vakavan tekeminen naurettavaksi sen aiheen ja toisaalta tyylin ristiriidan avulla. Esitystaiteena burleski on matkannut 1800-luvun vaudeville-teattereista 1940- ja 50-luvun glamourin ja kulta-ajan kautta neo-burleskiin. Nykypäivän burleskiviihde voi yhdistellä esimerkiksi tanssia, teatteria, performanssia, dragshowta, uuden sirkuksen elementtejä, luovaa stripteasea, komediaa, parodiaa, satiiria ja friikkishowta.

Harrastuksena burleski ja burleskitanssi tuo iloa ja glamouria arkeen, lisää tietoisuutta omasta kehosta sekä kehittää myös itseluottamusta. Jotkut harrastavat burleskia esiintymistä silmälläpitäen, toisille se voi olla keino löytää uusia puolia itsestään ilman aikomustaan astua lavalle, ja joillekin se voi olla uusi ja erilainen tapa liikkua. Burleski harrastuksena on keino oppia enemmän itsestään ja suhtautumisesta vartaloonsa. Tunneilla tutustutaan myös esittävän burleskin eri aikakausiin.
Tunneillemme ovat kaikkien sukupuolten edustajat tervetulleita iästä, kunnosta tai tanssitaustasta huolimatta!

Järjestämme viikkotunteina niin varsinaisia burleskitunteja, kuin koreografisempaa burleskitanssia alkeis-, alkeisjatko- ja jatkotasolla.

Burleskitanssi on tanssitunti, joka ammentaa tyylinsä burleskin historian liikekielestä. Tuntiin sisältyy lämmittely, tekniikkaa, koreografiaa, kehonhallintaa ja -huoltoa. Lisäksi mausteina on tasosta riippuen pieniä kehollisia improvisaatioharjoituksia sekä ilmaisua. 

Burleskitanssi sopii kaikille liikunnasta ja kehollisuudesta kiinnostuneille ihmisille ikään ja kokoon katsomatta; tunti kehittää kuntoa, tanssitaitoa ja ilmaisukykyä. Burleskitanssi ei ole sama kuin lavalla nähtävä esittävä laji. Esittävään burleskiin kuuluu olennaisena osana luova striptease, jota ei tunneilla alastomuuteen saakka tehdä. Burleskitanssin tavoitteena on lisätä tietoutta burleskista, opettaa harrastajat löytämään ilo omasta kehosta sellaisena kuin se on, kehittää lihaskuntoa, tasapainoa, kehonhallintaa ja ilmaisua.

Burleskitanssin tasot:
1: alkeistaso – sinulle, jolle burleskitanssi on uusi harrastus, tai joka olet käynyt säännöllisesti tunneilla yhden syys/kevätlukukauden verran.
2: alkeisjatko – sinulle, joka olet tanssinut burleskitanssia vähintään yhden kokonaisen lukuvuoden.
3: edistyneet – sinulle, joka olet harrastanut säännöllisesti burleskitanssia ainakin kaksi vuotta. Keskustele ensin opettajan kanssa, ennen kuin liityt edistyneiden ryhmään

Viikottaisilla burleskitunneilla taas perehdytään burleskitanssia syvemmälle "teaseen" (kiusoitteluun) ja tarinnankerrontaan, teatterillisuuteen, ilmaisuun ja rekvisiittaan. Oppilas voi lähestyä burleskin liike- ja ilmaisukieltä omasta lähtökohdastaan, ja soveltaa oppeja oman persoonansa ja omien tavoitteidensa mukaan. Tunneilla tehdään myös koreografiaa.

Burleskitunnilla teemme myös erilaisia tekniikka- ja tanssiharjoituksia, venytyksiä sekä välillä myös liikkeitä tukevia lihaskuntoharjoitteita. Tunneille kannattaa siis osallistua rennossa, liikuntaan sopivassa asussa. Korkokenkiä tai tanssikorkokenkiä voi halutessaan käyttää tunneilla.

Burleskituntien taso on avoin; voit osallistua myös ensikertalaisena, mutta suosittelemme alle kuitenkin muutamaa burleskitanssin alkeistason tuntia, tai burleskin tiiviskurssia – esim. studiomme Burlesque 101-kurssia!

Burlesque Jam on studiomme oma konseptitunti, tanssillinen liikuntatunti, joka yhdistää burleskin ja kabareemaailman sulokasta ja veikeää liikehdintää helpoksi ja hauskaksi kokonaisuudeksi. Tämä on juuri sinulle, joka haluat tehokkaan tunnin ilman monimutkaisia koreografioita, mutta samalla oppia burleskin liikkeet ja burleskin elekielen. Teemme liikkeet ja sarjat suoraan musiikkiin pysähtymättä, eli syke pysyy korkealla koko tunnin ajan! Sopii kaikenlaisille liikkujille, etkä tarvitse tanssikokemusta entuudeltaan voidaksesi osallistua tälle tunnille. Burlesque Jamia voit hyvin treenata burleskitanssin tai burleskin rinnalla. Tällä hetkellä Burlesque Jam on toistaiseksi tauolla!

Tuntivalikoimaan kuuluu myös burleskin ja burleskitanssin yhdistetty Online-etäopetus. Voit siis osallistua mistä päin Suomea (tai ulkomailtakin), turvallsiesti oman ruudun kautta! Online-opetus jatkuu myös kevätkaudella 2023.
 

Burleski- ja burleskitanssitunnit eivät suoranaisesti johda lavalle, mutta kaikkien tuntitasojen oppilailla on mahdollisuus osallistua kauden aikana treenattavaan burleskinumeroon, joka esitetään koulun joulu- tai kevätshowssa. 
Avoimen tason burleskituntien oppilaat treenaavat ns. täyden burleskinumeron, jonka lopussa myös pyöritellään tasseleita. Burleskitanssituntien oppilaat keskittyvät koreografiseen sisältöön.
 

Pukeutuminen tunneille – Burleskitunneille pukeudutaan niinkuin mille tahansa tanssitunnille: vaatteisiin, joissa on helppo ja mukava liikkua, ja joista helposti hahmottaa kehon suunnat. Voit tanssia paljain jaloin, sukissa tai pehmeissä harjoitustossuissa, tai korollisissa tanssikengissä, mielesi mukaan. Burlesque Jam-tunneilla ei käytetä korkokenkiä. Mikään ei toki rajoita sinua, jos haluat hullutella pukeutumisesi kanssa! Mutta korsetit, farkut ja muut liikkumista rajoittavat vaatteet kannattaa jättää pukuhuoneen puolelle.

Yksitystunnit – yksittäinen valmennus / ryhmät – Meiltä voit myös varata burleskin yksityisopetusta. Yksityistunnit alk.80€/h (1 hlö), tai ryhmille 200€. Lisäinfoa burleskin yksityistunneista ryhmille voit lukea Burleskipolttarit-otsikon alta.
 

Esitykset – Koulumme opettajat esiintyvät kaikki aktiivisesti niin Suomessa kun ulkomaillakin, ja heidät voit myös buukata tapahtumaasi tai juhlaasi esiintymään, kuten myös koulun esiintyvät oppilasryhmät! Voit tutustua koulumme perustajiin Tinker Belliin ja TurrrboCherryyn eli The Ravishing Shangri-La Rubies'iin heidän esiintyjäsivuillaan tästä:
www.shangrilarubies.com

Our burlesque classes are mainly taught in Finnish, but if a non-Finnish speaking student joins, we will teach a bilingual class.
Våra burlesktimmar hålls på finska, men vid behov undervisar vi också två- eller flerspråkigt.