burleskiteema_lores

Studio Shangri-La & The Shangri-La School of Showgirls om suomen ensimmäinen virallinen burleskikoulu – tanssikoulu, joka keskittyy pääasiallisesti burleskiin ja jota johtavat ja jossa opettavat burleskin ammattilaiset!

Keväällä 2019 treenaamme burleskitanssia kolmella eri tasolla, sekä burleskia avoimella tasolla seuraavasti:
Burleskitanssi: Alkeisjatko (myös aloittelijat tervetulleita!) – maanantaisin 18:00-19:00  / opettaja: Dixie Feathers
Burleskitanssi: Alkeistaso – tiistaisin 17:30-18:30  / opettaja: Tinker Bell
Burleskitanssi: Edistyneet – tiistaisin 18:30 – 19:30 / opettaja: Tinker Bell
Burleskitunnit: Avoin taso – torstaisin 18:30 – 19:30 / opettaja: TurrrboCherry

 

Burleski (ital. burlesco, ransk. burlesque –  'pilaileva, liioitellun hullunkurinen, irvokas, parodioiva, ilveilevä') tarkoittaa teatterin keinoin esitettyä parodiallista huumoriviihdettä jota pidetään usein commedia dell'arten suoranaisena jatkajana. Käsitettä burleski käytetään myös kirjallisuustieteessä osoittamaan vakavan tekeminen naurettavaksi sen aiheen ja toisaalta tyylin ristiriidan avulla. Esitystaiteena burleski on matkannut 1800-luvun vaudeville-teattereista 1940- ja 50-luvun glamourin ja kulta-ajan kautta neo-burleskiin. Nykypäivän burleskiviihde voi yhdistellä esimerkiksi tanssia, teatteria, performanssia, dragshowta, uuden sirkuksen elementtejä, luovaa stripteasea, komediaa, parodiaa, satiiria ja friikkishowta.

Harrastuksena burleski tuo iloa ja glamouria arkeen, lisää tietoisuutta omasta kehosta sekä kehittää myös itseluottamusta.
Jotkut harrastavat burleskia esiintyminen mielessä, toisille se voi olla keino löytää uusia puolia itsestään ilman aikomusta astua lavalle, ja joillekin se voi olla uusi ja erilainen tapa liikkua. Burleski harrastuksena on keino oppia enemmän itsestään ja suhtautumisesta vartaloonsa.
Tunneillemme ovat kaikkien sukupuolten edustajat tervetulleita iästä, kunnosta tai tanssitaustasta huolimatta!

Järjestämme viikkotunteina niin varsinaisia burleskitunteja, kuin liikunnallisempaa burleskitanssia alkeis-, alkeisjatko- ja jatkotasolla.

Burleskitanssi on tanssillista liikuntaa, joka ammentaa tyylinsä burleskin historian liikekielestä. Tunneilla tutustutaan myös esittävän burleskin eri aikakausiin. Tuntiin sisältyy lämmittely, tekniikkaa, koreografiaa, kehonhallintaa ja -huoltoa. Lisäksi mausteina on tasosta riippuen pieniä kehollisia improvisaatioharjoituksia sekä ilmaisua. 

Burleskitanssi sopii kaikille tavallisille ja epätavallisille liikunnasta ja kehollisuudesta kiinnostuneille ihmisille ikään ja kokoon katsomatta; tunti kehittää kuntoa, tanssitaitoa ja ilmaisukykyä. Hikoillaan, sheikataan, pidetään hauskaa ja saadaan samalla tiukkuutta keskivartalokorsettiin ja iloa olemukseen! Burleskitanssi ei ole sama kuin lavalla nähtävä esittävä laji. Esittävään burleskiin kuuluu olennaisena osana luova striptease jota ei tunneilla tehdä. Burleskitanssin tavoitteena on lisätä tietoutta burleskista, opettaa harrastajat löytämään ilo omasta kehosta sellaisena kuin se on, kehittää lihaskuntoa, tasapainoa, kehonhallintaa ja ilmaisua.

Viikottaisilla burleskitunneilla perehdytään taas burleskitanssia syvemmälle "teaseen" (kiusoitteluun) ja tarinnankerrontaan, teatterillisuuteen, ilmaisuun ja rekvisiittaan. Oppilas voi lähestyä burleskin liike- ja ilmaisukieltä omasta lähtökohdastaan, ja soveltaa opit oman persoonansa ja omien tavoitteidensa mukaan.

Burleskitunnilla teemme myös erilaisia tekniikka- ja tanssiharjoituksia, venytyksiä sekä välillä myös liikkeitä tukevia lihaskuntoharjoitteita. Tunneille kannattaa siis osallistua rennossa, liikuntaan sopivassa asussa. Korkokenkiä tai tanssikorkokenkiä voi halutessaan käyttää tunneilla.

Torstain burleskitunnit eivät suoranaisesti johda lavalle, mutta oppilailla on mahdollisuus osallistua kauden aikana treenattavaan burleskinumeroon, joka esitetään koulun joulu- tai kevätshowssa. Taso on tunneilla avoin. 

Meiltä löytyy burleskin ja burleskitanssin lisäksi myös esiintyvään burleskiin keskittyviä erikoistyöpajoja ja kurssikokonaisuuksia. Järjestämme lisäksi kauden mittaisia burleskin valmennuskursseja niille, jotka haluavat käytännön vinkkejä ja rakentavaa kritiikkiä oman burleskiesityksen tekemiseen (Coaching in Come-Hither Comedy-kurssi) sekä valmennamme kahta esiintyvää oppilasryhmää. The Shangri-La School of Showgirls'n kattaus on laaja ja herkullinen!

Esitykset – Koulumme opettajat esiintyvät kaikki aktiivisesti niin Suomessa kun ulkomaillakin, ja heidät voit myös buukata tapahtumaasi tai juhlaasi esiintymään, kuten myös koulun esiintyvät oppilasryhmät! Voit tutustua koulumme perustajiin Tinker Belliin ja TurrrboCherryyn eli The Ravishing Shangri-La Rubies'iin heidän esiintyjäsivuillaan tästä:
www.shangrilarubies.com