burleskiteema_lores

Studio Shangri-La & The Shangri-La School of Showgirls om suomen ensimmäinen virallinen burleskikoulu – tanssikoulu, joka keskittyy pääasiallisesti burleskiin ja jota johtavat ja jossa opettavat burleskin ammattilaiset!

Burleski (ital. burlesco, ransk. burlesque –  'pilaileva, liioitellun hullunkurinen, irvokas, parodioiva, ilveilevä') tarkoittaa teatterin keinoin esitettyä parodiallista huumoriviihdettä jota pidetään usein commedia dell'arten suoranaisena jatkajana. Käsitettä burleski käytetään myös kirjallisuustieteessä osoittamaan vakavan tekeminen naurettavaksi sen aiheen ja toisaalta tyylin ristiriidan avulla. Esitystaiteena burleski on matkannut 1800-luvun vaudeville-teattereista 1940- ja 50-luvun glamourin ja kulta-ajan kautta neo-burleskiin. Nykypäivän burleskiviihde voi yhdistell' esimerkiksi  tanssia, teatteria, performanssia, dragshowta, uuden sirkuksen elementtejä, luovaa stripteasea, komediaa, parodiaa, satiiria ja friikkishowta.

Harrastuksena burleski tuo iloa ja glamouria arkeen, lisää tietoisuutta omasta kehostaan sekä kehittää myös itseluottamusta.
Jotkut harrastavat burleskia esiintyminen mielessä, toisille se voi olla keino löytää uusia puolia itseensä ilman aikomusta astua lavalle, ja joillekin se voi olla uusi ja erilainen tapa liikkua. Burleski harrastuksena on keino oppia enemmän itsestään ja suhtautumisesta vartaloonsa.
Tunneille ovat kaikki sukupuolen edustajat tervetulleita iästä, kunnosta tai tanssitaustasta huolimatta!

Järjestämme viikkotunteina niin varsinaisia burleskitunteja, kuin liikunnallisempaa burleskitanssia alkeis- sekä alkeisjatkotasoilla.

Burleskitanssi on tanssillista liikuntaa, joka ammentaa tyylinsä burleskin historian liikekielestä. Tunneilla tutustutaan myös esittävän burleskin eri aikakausiin. Tuntiin sisältyy lämmittely, tekniikkaa, koreografiaa, kehonhallintaa ja -huoltoa. Lisäksi mausteina on tasosta riippuen pieniä kehollisia improvisaatioharjoituksia sekä ilmaisua. 

Burleskitanssi sopii kaikille tavallisille ja epätavallisille liikunnasta ja kehollisuudesta kiinnostuneille ihmisille ikään ja kokoon katsomatta; tunti kehittää kuntoa, tanssitaitoa ja ilmaisukykyä. Hikoillaan, sheikataan, pidetään hauskaa ja saadaan samalla tiukkuutta keskivartalokorsettiin ja iloa olemukseen! 

Burleskitanssi on rekisteröity tavaramerkki jonka ovat Suomessa kehittäneet nykymuotoonsa Petra Innanen ja Ruska Schönberg aka Bettie Blackheart ja Tinker Bell. Burleskitanssi ei ole sama kuin lavalla nähtävä esittävä laji. Esittävään burleskiin kuuluu olennaisena osana luova striptease jota ei tunneilla tehdä. Burleskitanssin tavoitteena on lisätä tietoutta burleskista, opettaa harrastajat löytämään ilo omasta kehosta sellaisena kuin se on, kehittää lihaskuntoa, tasapainoa, kehonhallintaa ja ilmaisua.

Viikottaisilla burleskitunneilla perehdytään taas burleskitanssia syvemmälle "teaseen" (kiusoitteluun) ja tarinnankerrontaan, teatterillisuuteen, ilmaisuun ja rekvisiittaan. Oppilaat voivat lähestyä burleksin liike-ja ilmaisukieltä omasta lähtökohdasta, ja soveltaa opit oman persoonansa ja omien tavoittediden mukaan.

Burleskitunti ei ole varsinainen liikuntatunti, mutta teemme erilaisia tekniikka- ja tanssiharjoituksia, venytyksiä sekä välillä myös liikkeitä tukevia lihaskunto harjoitteita. Tunneilla kannattaa siis osallistua rennossa asussa, esim. liikuntavaatteissa. Korkokenkiä tai tanssikorkokenkiä voi tuoda mukaan tunneille.

Torstain burleskitunnit eivät suoranaisesti johda lavalle, mutta oppilailla on mahdollisuus osallistua kauden aikana treenaavaan burleskinumeroon, jota esitetään koulun joulu- tai kevätshowssa. Taso on tunneilla avoin. 

Meiltä löytyy burleslkin ja burleskitanssin lisäksi myös hikisen hauskoja go-go-tunteja (GoGo-Dance), ja ehtaa showgirl-lihaskuntoa (Work It!, Showgirl Circuit) sekä esiintyvään burleskiin keskittyviä erikoistyöpajoja ja kurssikokonaisuuksia. Järjestämme möys kauden-mittaisia burleskin valmennuskursseja niille, jotka haluavat käytännön vinkkejä ja rakentavaa kritiikkiä omaan burleskiesityksen tekemissen (Coaching in  Come-Hither Comedy-kurssia) sekä valmennamme kahta esiintyvää oppilasryhmää. The Shangri-La School of Showgirls'ien kattaus on laaja ja herkullinen!

Esitykset – Koulumme opettajat esiintyvät kaikki aktiivisesti niin Suomessa kun ulkomailla, ja heidät voit myös buukata tapahtumaasi tai juhlaasi esiintymään, kuten myös esiintyvät oppilasryhmät! Voit tutustua koulumme perustajiin Tinker Bellin ja TurrrboCherryn eli The Ravishing Shangri-La Rubies'in esiintyjäsivuille tästä:
www.shangrilarubies.com