burleskiteema_lores

Studio Shangri-La & The Shangri-La School of Showgirls om suomen ensimmäinen virallinen burleskikoulu – tanssikoulu, joka keskittyy pääasiallisesti burleskiin ja jota johtavat ja jossa opettavat burleskin ammattilaiset!

Burleski (ital. burlesco, ransk. burlesque –  'pilaileva, liioitellun hullunkurinen, irvokas, parodioiva, ilveilevä') tarkoittaa teatterin keinoin esitettyä parodiallista huumoriviihdettä jota pidetään usein commedia dell'arten suoranaisena jatkajana. Käsitettä burleski käytetään myös kirjallisuustieteessä osoittamaan vakavan tekeminen naurettavaksi sen aiheen ja toisaalta tyylin ristiriidan avulla. Esitystaiteena burleski on matkannut 1800-luvun vaudeville-teattereista 1940- ja 50-luvun glamourin ja kulta-ajan kautta neo-burleskiin. Nykypäivän burleskiviihde yhdistelee esimerkiksi dragshowta, tanssia, teatteria, performanssia, uuden sirkuksen elementtejä, luovaa stripteasea, komediaa, parodiaa, satiiria ja friikkishowta.

Burleskitanssi puolestaan on tanssillista liikuntaa, joka ammentaa tyylinsä burleskin historian liikekielestä. Tunneilla tutustutaan myös esittävän burleskin eri aikakausiin. Tuntiin sisältyy lämmittely, tekniikkaa, koreografiaa, kehonhallintaa ja -huoltoa. Lisäksi mausteina on tasosta riippuen pieniä kehollisia improvisaatioharjoituksia sekä ilmaisua. 

Burleskitanssi sopii kaikille tavallisille ja epätavallisille liikunnasta ja kehollisuudesta kiinnostuneille ihmisille ikään ja kokoon katsomatta; tunti kehittää kuntoa, tanssitaitoa ja ilmaisukykyä. Hikoillaan, sheikataan, pidetään hauskaa ja saadaan samalla tiukkuutta keskivartalokorsettiin ja iloa olemukseen! 

Burleskitanssi on rekisteröity tavaramerkki jonka ovat Suomessa kehittäneet nykymuotoonsa Petra Innanen ja Ruska Schönberg aka Bettie Blackheart ja Tinker Bell. Burleskitanssi ei ole sama kuin lavalla nähtävä esittävä laji. Esittävään burleskiin kuuluu olennaisena osana luova striptease jota ei tunneilla tehdä. Burleskitanssin tavoitteena on lisätä tietoutta burleskista, opettaa harrastajat löytämään ilo omasta kehosta sellaisena kuin se on, kehittää lihaskuntoa, tasapainoa, kehonhallintaa ja ilmaisua.

Järjestämme viikkotunteina Burleskitanssia alkeis- sekä alkeisjatkotasoilla. Tämän lisäksi voit käydä myös varsinaisella burleskitunnilla, jolla perehdytään burleskitanssituntia syvemmin teaseen, teatterillisuuteen, ilmaisuun ja rekvisiittaan; meiltä löytyy myös hikisen hauskoja go-go-tunteja (Shimmy'n'Shake), ja ehtaa showgirl-lihaskuntoa (Work It!) sekä esiintyvään burleskiin keskittyviä erikoistyöpajoja ja kurssikokonaisuuksia… kattaus on laaja ja herkullinen!